Rijkskantoor Sloterdijk

In samenwerking met MV architects heeft SOW een ontwerp gemaakt voor het transformeren van het huidige belastingdienst kantoor Sloterdijk naar het Rijkskantoor Sloterdijk. In het nieuwe Rijkskantoor zullen naast de belastingdienst ook de Douane, Fiod, Nvwa, Ilt en de Duo werkzaam zijn. Het nieuwe programma is in de bestaande structuur van het gebouw ontworpen met een hedendaagse invulling. De werkomgevingen hebben een open opzet met een diversiteit aan open en omsloten, één of meerpersoons werkplekken. De werkplekken worden afgewisseld met plekken voor ontmoeting, om te bellen en voor samenwerking of overleg. Elke werkomgeving heeft een ankerplek waar de werknemers bijeen kunnen komen uit de kantooromgeving voor een kop koffie in een huiskamer sfeer.

De centrale hal wordt heringericht met een nieuwe receptie en spreekkamers voor bezoekers. De spreekkamers komen om het atrium te liggen en worden afgewerkt met natuurlijke materialen en veel groen.

Project details

Opdrachtgever

Rijksvastgoedbedrijf

Type

Kantoor: Ontvangsthal met publieksvoorzieningen, kantoorvoorzieningen volgens FWR voor de Belastingdienst, DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), FIOD (Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst), Douane, NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), vergaderruimte, gezondheidsplein en ondersteunende ruimten.
9.000 m2

Locatie

Amsterdam

Ontwerp - voltooid

2017 - 2021

Partners

MV architects, Bremen Bouwadviseurs en Deerns

Beeld rechten