Met veel ervaring in commerciële interieurprojecten, wissel ik mijn werk af door ook particuliere woningen en -interieurs te ontwerpen. Creatief uit de band schieten doe ik met Venividimultiplex, een collectief waarmee ik interactieve lichtinstallaties maak.

De intuïtie en de beleving van de gebruiker zijn bij elk van mijn projecten het uitgangspunt. Als een reiziger op Schiphol bijvoorbeeld door de douanefilters gaat, voelt hij zich bekeken en ‘naakt’. Daar speelt het ontwerp van de nieuwe filters op in door warmer licht, veel hout en mosplafonds. Functioneel in gebruik, rustgevend voor de gebruiker. Terwijl het publiek van de Lightbattle, een interactieve fiets installatie die onder meer in Amsterdam, Berlijn en Shenzhen stond, juist intuïtief uitgedaagd moet worden om zich helemaal leeg te trappen in een epische strijd om licht. Daar dus juist veel dynamiek, en een ontwerp waar je wel in moet duiken.

Groot en klein. Privaat en publiek. Binnen en buiten. Mijn droomprojecten zijn die projecten waar ik me nog niet aan gewaagd heb. ‘Kan één man dat allemaal?’ Goeie vraag. Ik bevind me in een breed netwerk van architecten, bouwkundigen en kunstenaars met wie complexe projecten samen worden ontwikkeld. Vandaar de naam Studio Onne Walsmit.