De bedrijfskantine van Doornbos equipment is niet alleen voor het personeel, maar juist ook voor de vele mensen die bij de Doornbos Academy langskomen voor het volgen van een opleiding of cursus. Om genoeg ruimte hiervoor te creëren hebben we een deel van de loods bij de bestaande kantine ruimte getrokken. De loods en kantine zijn compleet gestript waarbij diverse bestaande elementen die de ruimte karakter geven zijn behouden. De gevel naar de binnenplaats toe is eruit gehaald en daarvoor zijn tien openslaande deuren in de plaats teruggekomen. Daglicht treed op een grote schaal binnen welke de ruimte compleet transformeert. 

In de ruimte zijn diverse zitmogelijkheden gemaakt voor elke behoefte. Booths, tweetjes, bartafels, een stamtafel en twee huiskamers geven een ieder de mogelijkheid die plek uit te zoeken passend bij de behoefte van dat moment. De keuken staat achterin de ruimte maar centraal bij binnenkomst. De open keuken fungeert tevens als bar en buffet en scheid de kantine af van de cursusruimte.

In de cursusruimte is een vrij indeelbare opstelling gemaakt met op maat gemaakte tafels. In een handomdraai kan deze ruimte heringericht worden naar klassikaal of traditioneel vergaderopstelling of diner.

opdrachtgever
Doornbos Equipment

type
Personeelskantine, keuken, cursusruimte en vrijetijdsruimte. 320 m2

locatie
Rotterdam

ontwerp
2018 – 2019 voltooid

partners
Valentijn Hutte en Aannemingsbedrijf Rijssemus

beeld rechten
SOW en Stefan Marschall