In oktober opende Graça haar deuren aan het Osdorpplein in Amsterdam.

Ondernemers Zain (met zijn ervaring als chef-kok) en Ekrem droomden van een high-end 100% halal restaurant. Een plek waar je eindelijk eens niet voor de gedoodverfde kebab hoeft te gaan, maar je kan laven aan verfijnde gerechten en heerlijke 0% cocktails.

Ik ontwierp een restaurant en aangrenzende patisserie met twee gezichten. Bij binnenkomst door de grote taatsdeur zie je links het restaurant met haar warme, donkere kleuren. En rechts de patisserie in heldere sjieke beige tinten. De 7 meter lange koffiebar met glazen vitrine is een echte eye-catcher.

In het midden tussen het restaurant en de patisserie ligt de donkere, open keuken. Bij Graça staan de gerechten centraal, dus dat laten we ook zien. Hier wordt het eten met Zuid-Amerikaanse invloeden bereid; internationale smaken die je met elkaar deelt.

Wat veel bezoekers blij verrast, is de kleine gebedsruimte die via de patisserie te betreden is.

Ik hoop dat Graça een belangrijke plek wordt voor de bewoners en bezoekers van het Osdorpplein; een heerlijke spot waar je ’s ochtends terecht kunt voor een koffie en croissant, of waar je even langs gaat voor een snelle lunch, maar zeker ook ’s avonds aan wil schuiven voor de heerlijke gerechten die worden geserveerd. En natuurlijk voor de alcoholvrije cocktails.

Ik ben erg trots op het fantastische resultaat en kijk terug op een hele mooie samenwerking met de opdrachtgevers.

Reserveren: www.graca.nl

opdrachtgever
Graça

type
Restaurant & patisserie. 385 m2

locatie
Osdorpplein 937-K, Amsterdam

ontwerp
2023

beeld rechten
Manouk Quint