In samenwerking met MV architects heeft SOW een ontwerp gemaakt voor het transformeren van het huidige belastingdienst kantoor Sloterdijk naar het Rijkskantoor Sloterdijk. In het nieuwe Rijkskantoor zullen naast de belastingdienst ook de Douane, Fiod, Nvwa, Ilt en de Duo werkzaam zijn. Het nieuwe programma is in de bestaande structuur van het gebouw ontworpen met een hedendaagse invulling. De werkomgevingen hebben een open opzet met een diversiteit aan open en omsloten, één of meerpersoons werkplekken. De werkplekken worden afgewisseld met plekken voor ontmoeting, om te bellen en voor samenwerking of overleg. Elke werkomgeving heeft een ankerplek waar de werknemers bijeen kunnen komen uit de kantooromgeving voor een kop koffie in een huiskamer sfeer.

De centrale hal wordt heringericht met een nieuwe receptie en spreekkamers voor bezoekers. De spreekkamers komen om het atrium te liggen en worden afgewerkt met natuurlijke materialen en veel groen.

opdrachtgever
Rijksvastgoedbedrijf

type
Ontvangsthal met publieksvoorzieningen, werkruimten volgens FWR voor de Belastingdienst, DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), FIOD (Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst), Douane, NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), vergaderruimte, gezondheidsplein en ondersteunende ruimten. 9.000m2

locatie
Amsterdam

ontwerp
2017 – lopend

partners
MV architects, Bremen Bouwadviseurs en Deerns

beeld rechten
SOW