De winkel en ‘experience’ van Texels zijn in 2023 geheel vernieuwd. Voor beide ruimten maakte ik een ontwerp, welke door Huttebouwers op een fantastische wijze gerealiseerd is.

De gehele ruimte is lang en erg smal. Het was een leuke uitdaging om daarin zowel veel display-mogelijkheden te creëren als een fijne plek te ontwerpen waar bezoekers een goede Texels beleving hebben.

De speciaal bieren en merchandise krijgen volop aandacht in de winkel. Ik heb hiervoor aan beide zijden van de ruimte twee open vakkenkasten van 13 meter elk ontworpen van zwart betonplex. Met in het midden 3 eilanden van gestapelde Texels kratten voor nog meer display mogelijkheid.

In de tweede aansluitende, tevens smalle ruimte vind je de beleving. Hier vertelt Texels haar verhaal over het maken van bier en het ontstaan van het merk. Hiervoor heb ik de ruimte gevoelsmatig opgedeeld in twee delen. Door in het midden de wanden (en tevens toegang tot de beleving) naar binnen te laten golven. Zo ontstonden er twee ruimten waarvan de wanden zijn bekleed met 7.000 bruine Texels flesjes. Die je omarmend, vanuit vier nissen, het verhaal van Texels vertellen.

Het interieur in gemaakt door Huttebouwers.

Met dank aan TNT Creative en Texels.

opdrachtgever
Texels

type
Beleving. 55 m2

locatie
Schilderweg 214 b, Oudeschild, Texel

ontwerp
2023

beeld rechten
Anke Haitsma