Dakopbouw Den haag

Mijn vrouw en ik hebben een perfect huis; een bovenetage in Den Haag op steenworp van de duinen. Maar het 1 meter diepe balkon aan de achterzijde is de enige plek waar we thuis buiten kunnen zitten. We wilden een grotere verbinding met buiten, zodat we op elk moment in het buiten kunnen zijn.

Om die wens werkelijkheid te maken, bedachten we een ‘vakantiehuis’ op ons eigen dak. In dit luxe tuinhuis, creëerden we twee ruimtes op een oppervlakte van 30 m2. Een werkplek waar we samen kunnen werken aan toffe nieuwe projecten (wellicht uw woonuitbreiding of merkstrategie?) en een plek om het buiten volledig in ons op te kunnen nemen.

Hier kunnen we beschermd midden in een westerstorm zitten met een kop thee of goed glas wijn. Maar ook biedt dit opbouw-ontwerp een plek die we op zonnige dagen helemaal open kunnen schuiven en waar we heerlijke zomeravonden gaan beleven op het ruime dakterras. We kijken er nu al naar uit.

Voor het ontwerp liet ik me inspireren door natuurlijke materialen, om de overgang van buiten naar binnen zo soepel mogelijk te laten aanvoelen. De werkplek wordt iets afgeschermd door de doorlopende muur, zodat onze computerschermen juist niet baden in het licht.

De dakopbouw krijgt een kleine pantry, die t.z.t. wordt aangesloten op een eigen energienet. Want doordat we met deze bescheiden opbouw niet het hele dag in beslag nemen, blijft er genoeg ruimte over voor groen & zonnepanelen.

opdrachtgever

Privaat

type

Dakopbouw

locatie

Den haag

ontwerp

2020